Pumpasoppa med svamp – värmer gott på Halloween!

Krämig och värmande pumpasoppa med svamp. Soppan kan göras i förväg och värmas inför servering. Svampen bör dock vara nystekt och varm.

30 min

Pumpasoppa med svamp – gör så här:

  1. Kärna ur och skala pumpan. Skär fruktköttet i bitar. Skala och finhacka löken.
  2. Hetta upp olja i en rymlig kastrull eller gryta. Fräs pumpa och lök under omrörning ca 3 min på strax över medelvärme.
  3. Kärna ur och finhacka chilin. Finhacka persiljan. Lägg chili och persilja i grytan. Tillsätt vatten, buljongtärningar och tomatpuré. Låt soppan sjuda under lock  ca 15 min.
  4. Mixa soppan slät med mixerstav eller i en matberedare. Smaksätt
    med citronsaft och salt.
  5. Ansa och hacka svampen. Stek den först i torr stekpanna så att vätskan försvinner, ca 5 min. Tillsätt smöret och stek tills svampen fått fin färg.  Krydda med salt, peppar och persilja.
  6. Servera soppan varm med stekta svampar på toppen och krutonger eller smörstekta snittar.
Pumpasoppa i skål med smörstekta krutonger
Butternut är en god, nötsmakande pumpasort som passar bland annat i soppa.

Att dricka till pumpasoppan:

Maglehem no:4 (90403) Sverige, 48 kronor (63 cl)
Alkoholfri, ekologisk äppelmust med fint koncentrerad fruktighet, inslag av vanilj och lite citrus. God syrlighet och balanserad sötma som passar fint till pumpasoppan.

Gör en skrämmande ananas-lykta till halloween:

Recept från