30 min
Pumpasoppa med svamp – gör så här:
- Kärna ur och skala pumpan. Skär fruktköttet i bitar. Skala och finhacka löken.
- Hetta upp olja i en rymlig kastrull eller gryta. Fräs pumpa och lök under omrörning ca 3 min på strax över medelvärme.
- Kärna ur och finhacka chilin. Finhacka persiljan. Lägg chili och persilja i grytan. Tillsätt vatten, buljongtärningar och tomatpuré. Låt soppan sjuda under lock ca 15 min.
- Mixa soppan slät med mixerstav eller i en matberedare. Smaksätt
med citronsaft och salt. - Ansa och hacka svampen. Stek den först i torr stekpanna så att vätskan försvinner, ca 5 min. Tillsätt smöret och stek tills svampen fått fin färg. Krydda med salt, peppar och persilja.
- Servera soppan varm med stekta svampar på toppen och krutonger eller smörstekta snittar.
Foto: MAGNUS SKOGLÖF
Att dricka till pumpasoppan:
Maglehem no:4 (90403) Sverige, 48 kronor (63 cl)
Alkoholfri, ekologisk äppelmust med fint koncentrerad fruktighet, inslag av vanilj och lite citrus. God syrlighet och balanserad sötma som passar fint till pumpasoppan.