33333

Pumpasoppa med lime och sojarostade cashewnötter är en färgstark och varm soppa med knaprigt, nötigt strössel av pumpafrö och cashewnötter.

För 4 personer:

Ingredienser

1 kilo butternutpumpa
1 lime
2 hönsbuljongtärningar, eller grönsaksbuljongtärningar
1 dl cashewnötter
0,5 dl pumpakärnor
2 tsk soja, japansk
1 tsk strösocker
2 krm chiliflakes
smör, olivolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

2 dl matyoghurt
50 g bröd, per person

20 minuter

Pumpasoppa med lime och sojarostade cashewnötter – gör så här:

  1. Halvera och skala av det yttersta skalet på pumpan med en potatisskalare. Skär pumpan i mindre bitar och lägg dem i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker och krydda med 1 tsk salt. Låt koka under lock ca 15 min.
  2. Häll av vattnet och spara ca 1 liter. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet på limen och pressa ut saften. Blanda pumpan med limeskal, limesaft, 2 msk olivolja och smulade buljongtärningar. Mixa pumpan slät med mixerstav. Späd med kokvattnet. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Blanda nötter, pumpakärnor, soja, socker och chiliflakes. Rosta på medelvärme i 1/2 tsk smör ca 3 min. Låt svalna och hacka grovt. Servera soppan varm med strössel, yoghurt och bröd.