Pumpasoppa med lime och sojarostade cashewnötter

Pumpasoppa med lime och sojarostade cashewnötter är en färgstark och varm soppa med knaprigt, nötigt strössel av pumpafrö och cashewnötter.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 kg butternutpumpa
  • 1 lime
  • 2 tärningar hönsbuljong - eller grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dl cashewnötter
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 2 tsk soja - japansk
  • 1 tsk strösocker
  • 2 krm chiliflakes
  • smör
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 2 dl matyoghurt
  • 50 g bröd - per person

Gör så här

  1. Halvera och skala av det yttersta skalet på pumpan med en potatisskalare. Skär pumpan i mindre bitar och lägg dem i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker och krydda med 1 tsk salt. Låt koka under lock ca 15 min.

  2. Häll av vattnet och spara ca 1 liter. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet på limen och pressa ut saften. Blanda pumpan med limeskal, limesaft, 2 msk olivolja och smulade buljongtärningar. Mixa pumpan slät med mixerstav. Späd med kokvattnet. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Blanda nötter, pumpakärnor, soja, socker och chiliflakes. Rosta på medelvärme i 1/2 tsk smör ca 3 min. Låt svalna och hacka grovt. Servera soppan varm med strössel, yoghurt och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!