00000

Den milda pumpasoppan smaksätts med en klick getostkräm.

För 12 personer:

Ingredienser

500 g butternutpumpa
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta, liten
1 msk smör
2 hönsbuljongtärningar
1 liter vatten
1 dl vitt vin, torrt
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Getost-crème fraiche:

100 g getost
2 dl lätt crème fraiche

20 minuter

Pumpasoppa med getost-crème fraiche – gör så här:

  1. Skala och tärna pumpan. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs pumpa, lök och vitlök i smör.
  2.  Tillsätt buljongtärningarna, vatten och vin. Koka under lock tills pumpan mjuknat. Mixa soppan slät med mixerstav.
  3. Tillsätt crème fraiche och krydda med salt och peppar.
  4. Getost crème fraiche: Rör ut getosten i crème ­fraichen.
  5. Servera getost-crème fraiche till soppan.
Fler recept med: Fest, Förrätter, Halloween, Kräftskiva, Soppa