00000

Den milda pumpasoppan smaksätts med en klick getostkräm.

För 12 person(er)

Ingredienser

500 g pumpa, (butternut)
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta, liten
1 msk smör
2 hönsbuljongtärningar
1 l vatten
1 dl vin, torrt, vitt
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Getost-creme fraiche:

100 g getost
2 dl lätt crème fraiche

Pumpasoppa med getost-creme fraiche

1. Skala och tärna pumpan. Hacka lök och vitlök. Fräs pumpa, lök och vitlök i smör.
2. Tillsätt buljongtärningarna, vatten och vin. Koka under lock tills pumpan mjuknat. Mixa.
3. Tillsätt creme fraiche och smaka av med salt och peppar.
4. Rör ut getosten i creme ­fraichen och servera till soppan.