Pumpasoppa med garam masala

Garam masala finns bland kryddorna i butik.

25 min

Pumpasoppa med garam masala

 

1. Skala och hacka vitlöken. Skala och kärna ur pumpan. Skär den smått. Fräs pumpa och vitlök i 1 msk olja, 1 krm salt och 1/2 krm peppar i en kastrull. Fyll på med vatten, koka upp.
2. Mixa soppan med en stavmixer. Pressa och tillsätt apelsinsaft och grönsaksfond.
3. Mixa pumpakärnorna till ett strössel i matberedaren eller hacka med kniv. Rosta i en torr stekpanna tills de får lite färg. Blanda med 1 krm garam masala, 2 krm salt och 1/2 krm peppar.
4. Värm soppan. Tillsätt 2 krm garam masala, 
1  tsk salt och 1 krm peppar. Servera soppan med yoghurt, strössel och ev rödbetsgroddar.

Recept från /LagaLätt