00000

Recept på pumpasoppa med garam masala.

För 4 portioner

Ingredienser

2 vitlöksklyftor
1 butternutpumpa, (ca 1/2 kg)
1 msk olivolja
5 dl vatten
1/2 apelsin
1 1/2 msk grönsaksfond el 1 buljongtärning
1/2 dl pumpakärnor
garam masala
1 dl matyoghurt eller turkisk youghurt
ev 1 näve rödbetsgroddar + citronklyftor
salt + nymald svartpeppar

25 min

Pumpasoppa med garam masala – gör så här:

  1. Skala och hacka vitlöken. Skala och kärna ur pumpan. Skär den smått. Fräs pumpa och vitlök i 1 msk olja, 1 krm salt och 1/2 krm peppar i en kastrull. Fyll på med vatten, koka upp.
  2. Mixa soppan med en stavmixer. Pressa och tillsätt apelsinsaft och grönsaksfond.
  3. Mixa pumpakärnorna till ett strössel i matberedaren eller hacka med kniv. Rosta i en torr stekpanna tills de får lite färg. Blanda med 1 krm garam masala, 2 krm salt och 1/2 krm peppar.
  4. Värm soppan. Tillsätt 2 krm garam masala, 
1  tsk salt och 1 krm peppar. Servera soppan med yoghurt, strössel och ev rödbetsgroddar.
Fler recept med: Förrätter, Grönsaker, Soppa