44444

Recept på en underbar pumpasoppa med lite sting av chili och chorizo. Servera gärna därför med en klick gräddfil.

För 6 personer

Ingredienser

300 g kött av pumpa
2 gula lökar, hackade
2 vitlöksklyftor, hackade
5 potatisar, tärnade
2 morötter, skivade
2 msk olja
1,5 tsk salt
3 köttbuljongtärningar
1,5 l vatten
1 msk chilisås
1 tsk chilipulver

Servera med

3 red hot chorizo eller chorizo
3 dl gräddfil

Garnera med

4 salladslökar, hackade
1 röd spansk peppar, hackad

Pumpasoppa med sting – gör så här:

  1. Tag bort kärnorna från pumpaköttet och skär det i tärningar. Stek lök och rotfrukter i smör. Tillsätt pumpaköttet och stek det också. Salta.
  2. Häll på buljong, chilisås och chilipulver och låt soppan koka ca 15 minuter tills grönsakerna blivit mjuka. Mixa soppan med en stavmixer (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!) eller häll soppan i en matberedare med kniv och mixa i omgångar.
  3. Skär korven i slantar och stek den.
  4. Strö över hackade salladslökar och finstrimlad spansk peppar på soppan.
  5. Servera med korv att lägga i soppan, och kall gräddfil.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette

Fler recept med: Halloween, Korv och chark, Soppa