Pumpasoppa med sting (chili och chorizo!)

Recept på en underbar pumpasoppa med lite sting av chili och chorizo. Servera gärna därför med en klick gräddfil.
Allt om Mat
Klicka här eller på bilden för recept.
Klicka här eller på bilden för recept. Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 300 g kött av pumpa
  • 2 gula lökar - hackade
  • 2 vitlöksklyftor - hackade
  • 5 potatisar - tärnade
  • 2 morötter - skivade
  • 2 msk olja
  • 1,5 tsk salt
  • 3 tärningar köttbuljong
  • 1,5 l vatten
  • 1 msk chilisås
  • 1 tsk chilipulver

Servera med

  • 3 red hot chorizo (scan) - eller chorizo
  • 3 dl gräddfil

Garnera med

  • 4 salladslökar - hackade
  • 1 röd spansk peppar - hackad

Gör så här

  1. Tag bort kärnorna från pumpaköttet och skär det i tärningar. Stek lök och rotfrukter i smör. Tillsätt pumpaköttet och stek det också. Salta.

  2. Häll på buljong, chilisås och chilipulver och låt soppan koka ca 15 minuter tills grönsakerna blivit mjuka. Mixa soppan med en stavmixer (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!) eller häll soppan i en matberedare med kniv och mixa i omgångar.

  3. Skär korven i slantar och stek den.

  4. Strö över hackade salladslökar och finstrimlad spansk peppar på soppan.

  5. Servera med korv att lägga i soppan, och kall gräddfil.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!