Klassisk pumpasoppa

Portionerna i det här receptet är mycket små och är avsedda att serveras t ex i  en buffé med andra rätter. Väljer du att bjuda soppan som hel förrätt är det ca 10 portioner. Får du pumpasoppa över går den bra att frysa in.
Allt om Mat
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 1,2 kg pumpa - (helst butternut)
  • 5 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 3 tärningar hönsbuljong - + 1 liter vatten
  • 4,5 dl vitt vin - torrt
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 50 g smör

Servering

  • 25 räkor - stora
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och tärna pumpan. Hacka lök och vitlök. Fräs pumpa, lök och vitlök i smör.

  2. Tillsätt buljong och vin och koka tills pumpan mjuknat. Mixa koket.

  3. Tillsätt grädde och vinäger och späd med vatten till 2 1/2 liter. Smaka av med salt och peppar. Ge soppan ett uppkok och vispa i smöret.

  4. Servera soppan med halstrade stora räkor på små spett och garnera med färsk körvel.

Gillar du det här receptet? Missa inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!