Pumpasallad med grönkål och blonda russin

Recept på pumpasallad med grönkål och blonda russin. En matig sallad som även kan serveras som en mellanrätt. Butternutsquash är en pumpasort.

25 minuter + 20 minuter i ugn

Recept: Pumpasallad med grönkål och blonda russin

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela pumpan på längden och gröp ut kärnorna med en sked. Skär pumpan i grova bitar och lägg dem i en långpanna. Ringla på 2 msk olja, strö på kryddor, 2 tsk flingsalt och 1 krm peppar. Blanda runt och rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills pumpan fått lite färg.
  2. Riv bort mittsträngen på grönkålen och dela bladen i bitar. Förväll dem i kokande vatten ca 1 minut. Låt rinna av i durkslag. Krama ut vattnet när kålen svalnat lite.
  3. Skala och skiva löken. Krama löken med 1/2 msk olja så att den mjuknar.
  4. Blanda pumpa, grönkål, rödlök och russin och lägg upp på ett fint fat. Strö över 2 tsk flingsalt och 1 krm peppar och servera.

Recept från