Pumpasallad med grönkål och blonda russin

Recept på pumpasallad med grönkål och blonda russin. En matig sallad som även kan serveras som en mellanrätt. Butternutsquash är en pumpasort.
Liselotte Forslin
Recept på pumpasallad med grönkål och blonda russin.
Recept på pumpasallad med grönkål och blonda russin. Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1 butternutsquash - (ca 800 g)
  • 2 msk olivolja - + 1/2 msk
  • 1 tsk kanel - mald
  • 2 tsk flingsalt - + 2 tsk
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 300 g grönkål
  • 1 rödlök
  • 1 dl russin - blonda

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela pumpan på längden och gröp ut kärnorna med en sked. Skär pumpan i grova bitar och lägg dem i en långpanna. Ringla på 2 msk olja, strö på kryddor, 2 tsk flingsalt och 1 krm peppar. Blanda runt och rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills pumpan fått lite färg.

  2. Riv bort mittsträngen på grönkålen och dela bladen i bitar. Förväll dem i kokande vatten ca 1 minut. Låt rinna av i durkslag. Krama ut vattnet när kålen svalnat lite.

  3. Skala och skiva löken. Krama löken med 1/2 msk olja så att den mjuknar.

  4. Blanda pumpa, grönkål, rödlök och russin och lägg upp på ett fint fat. Strö över 2 tsk flingsalt och 1 krm peppar och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!