55555

Pumpasallad med chilirostad bulgur, apelsin och mynta lagas i ugnen. Se till att formarna du väljer till bulgur och pumpa får plats samtidigt i ugnen.

För 4 personer:

Ingredienser

3 dl fullkornsbulgur
1 paprika, röd
1 apelsin
2 + 2 msk olivolja
1-2 krm chiliflakes
0,5 tsk flingsalt, + 0,5 msk
1 + 1 krm svartpeppar, nymald
1 butternutpumpa
1 dl pekannötter
150 g fetaost

Chillidressing:

0,5 apelsin
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk honung
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1-2 krm chiliflakes

30 minuter + 20 minuter i ugn

Pumpasallad med chilirostad bulgur, apelsin och mynta – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Häll den i en ugnssäker form. Kärna ur och finhacka paprikan och blanda ner den i bulgurn.
  2. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda ner apelsinskalet i bulgurn och häll över apelsinsaft och 2 msk olja. Krydda med chiliflakes, 1/2 tsk flingsalt och 1 krm peppar.
  3. Skär av skalet på pumpan. Kärna ur och skär den först på mitten och sedan i halvmånar. Lägg pumpan i en ugnssäker form och ringla över 2 msk olja. Strö över 1/2 msk flingsalt och 2 krm peppar.
  4. Ställ båda formarna i ugnen och rosta 20–25 min tills pumpan och bulgurn blivit gyllene.
  5. Rosta pekannötterna i en torr, het stekpanna. Hacka myntan.
  6. Dressing: Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Skala och riv vitlöken på rivjärn. Vispa samman alla ingredienser.
  7. Ta pumpa och bulgur ur ugnen. Lägg upp på ett fat. Smula över fetaost och toppa med mynta och pekannötter. Ringla över lite av dressingen och servera med resten vid sidan om.