Pumpapuré med kokosgrädde, krispigt bovete och citronmeliss

En vacker glutenfri dessert med naturlig sötma från pumpa. Passar också som ett lyxigt inslag på helgbrunchen!
Therese Elgquist
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 750 g butternutpumpa
  • 1 dl kokosgrädde
  • 2 msk honung
  • 1 tsk kanel - mald
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 krm havssalt

Bovete

  • 1 dl bovete - helt torkat

Tillbehör

  • 1,5 dl kokosgrädde

Garnering

  • kanel - mald
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär pumpan i tärningar. Koka den mjuk i vatten, ca 20 min. Låt rinna av och svalna.

  2. Mixa pumpan med kokosgrädde, honung, kanel, vanilj och salt.

  3. Bovete: Koka upp vatten och häll det över bovetet i en finmaskig sil. Låt rinna av och skölj sedan med kallt vatten. Rosta bovetet i en torr, het stekpanna tills det blir gyllene och krispigt.

  4. Vispa kokosgrädden fluffig, det går lättast att vispa  om den är väl kyld.

  5. Varva puré, kokosgrädde och bovete i glas. Pudra över kanel och garnera med citronmeliss.

ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!