00000

En vacker glutenfri dessert med naturlig sötma från pumpa. Passar också som ett lyxigt inslag på helgbrunchen!

För 6-8 personer:

Ingredienser

750 g butternutpumpa
1 dl kokosgrädde
2 msk honung
1 tsk kanel, mald
0,5 tsk vaniljpulver
1 krm havssalt

Bovete:

1 dl helt bovete, torkat

Tillbehör:

1,5 dl kokosgrädde

Garnering:

kanel, mald
citronmeliss

40 minuter

Pumpapuré med kokosgrädde – gör så här:

  1. Skala, kärna ur och skär pumpan i tärningar. Koka den mjuk i vatten, ca 20 min. Låt rinna av och svalna.
  2. Mixa pumpan med kokosgrädde, honung, kanel, vanilj och salt.
  3. Bovete: Koka upp vatten och häll det över bovetet i en finmaskig sil. Låt rinna av och skölj sedan med kallt vatten. Rosta bovetet i en torr, het stekpanna tills det blir gyllene och krispigt.
  4. Vispa kokosgrädden fluffig, det går lättast att vispa  om den är väl kyld.
  5. Varva puré, kokosgrädde och bovete i glas. Pudra över kanel och garnera med citronmeliss.

    ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr. 

Fler recept med: Efterrätt och dessert