Pumpapuré med broccoli och kryddsmör

Så enkelt och så gott - pumpa, tryffel, mandel och broccoli.  Kryddsmöret strös direkt från frysen över rätten.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g broccoli - färsk
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt

Puré

  • 1 kg butternutpumpa
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 dl tryffeljuice*
  • 1 tsk salt

kryddsmör

  • 0,5 dl sötmandel
  • 1 dl parmesan - riven
  • 2 msk smör
  • 2 tsk tryffel - riven färsk
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 50 g smör

Gör så här

  1. Kryddsmör: Skålla, skala och riv mandeln på mandelkvarn. Rosta mandeln i en torr stekpanna på medelvärme tills den börjar få färg. Låt kallna.

  2. Blanda mandeln med ost, smör och tryffel. Smaka av med peppar. Forma massan till bollar och lägg dem i frysen. Riv de frysta bollarna till ett fint smul och förvara i frysen.

  3. Puré: Sätt ugnen på 150°. Skala, kärna ur och skär pumpan i bitar. Lägg den på en plåt och blanda med olivolja. Stek mitt i ugnen tills den är mjuk och fått fin färg, ca 1 timme. Låt pumpan svalna.

  4. Mixa pumpan så slät som möjligt med mixerstav. Rör i crème fraiche. Smaka av med tryffeljuice och salt.

  5. Bryn smöret och sila det genom ett kaffefilter.

  6. Skär broccolin i buketter och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Stek pumpakärnorna i oljan i en stekpanna. Salta.

  7. Fördela pumpapuré och broccoli på tallrikar. Strö över pumpakärnor och kryddsmör. Ringla smöret runt om.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!