Pumpapizza

Snabb pumpapizza? Ja, det går lika bra att använda köpt pizzamix till degen.
Allt om Mat

Deg

  • 0,5 pkt jäst - (à 50 g)
  • 2,5 dl vatten - ljummet 37 grader
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 6 - 7 dl vetemjöl - (360g-420g)

Pålägg

  • 800 g pumpa
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 8 parmaskinka - skivor
  • 150 g chévre
  • 1 kruka timjan

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olivolja och salt och rör tills jästen löst sig.

  2. Blanda i vetemjölet lite i taget, spara 1/2 dl till utbakningen, och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen övertäckt ca 30 min.

  3. Skala, kärna ur och skär pumpan i små skivor. Fräs pumpan i oljan ca 5 min. Salta, peppra och låt pumpan svalna.

  4. Sätt ugnen på 250°.

  5. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i fyra delar. Kavla ut varje del till en rund pizzabotten, ca 22 cm i diameter. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar.

  6. Fördela pumpa, parmaskinka och smulad ost på pizzabottnarna. Strö över timjan. Grädda mitt i ugnen 10-15 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!