Pumpapickels

Servera gärna pickelsen till viltstek och mustiga grytor.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 klyfta muskatpumpa
  • 0,5 blomkålshuvud - (ca 250 g)
  • 10 smålökar
  • 3 västeråsgurkor
  • 4 krondillskvistar

Lag

  • 2 dl ättiksprit - (12 %)
  • 4 dl strösocker
  • 6 dl vatten
  • 4 lagerblad
  • 6 kryddpepparkorn
  • 0,5 tsk senapsfrön
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Kärna ur och skär pumpan i bitar. Bryt blomkålen i små buketter. Skala löken. Ansa och skär gurkan i bitar.

  2. Förväll pumpan i lättsaltat vatten ca 2 min, blomkål och lök ca 5 min. Lägg de förvällda grönsakerna i kallt vatten.

  3. Låt grönsakerna rinna av och varva dem med gurka och  krondill i burkar.

  4. Lag: Koka upp alla ingredienser till lagen och häll den varm över grönsakerna. Sätt på locken.

  5. Låt burkarna kallna och ställ dem sedan kallt minst två dagar innan de ska ätas.

  6. Pickelsen är hållbar ca 6 månader i kylskåpet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!