00000

Servera gärna pickelsen till viltstek och mustiga grytor.

För 1 1/2 liter

Ingredienser

1 klyfta muskatpumpa
0,5 blomkålshuvud (ca 250 g)
10 smålökar
3 västeråsgurkor
4 krondillskvistar

Lag

2 dl ättiksprit (12 %)
4 dl strösocker
6 dl vatten
4 lagerblad
6 kryddpepparkorn
0,5 tsk senapsfrön
1 tsk salt

Recept: Pumpapickels

  1. Kärna ur och skär pumpan i bitar. Bryt blomkålen i små buketter. Skala löken. Ansa och skär gurkan i bitar.
  2. Förväll pumpan i lättsaltat vatten ca 2 min, blomkål och lök ca 5 min. Lägg de förvällda grönsakerna i kallt vatten.
  3. Låt grönsakerna rinna av och varva dem med gurka och  krondill i burkar.
  4. Lag: Koka upp alla ingredienser till lagen och häll den varm över grönsakerna. Sätt på locken.
  5. Låt burkarna kallna och ställ dem sedan kallt minst två dagar innan de ska ätas.

 

Pickelsen är hållbar ca 6 månader i kylskåpet.

Fler recept med: Frukt och bär, Övrigt, Smårätter