Recept på pumpapesto.Foto: Ulrika Ekblom Pumpapesto 4.94.94.94.94.9(8) Recept på otroligt god och enkel pumpapesto som passar bra som både dipp och pastasås eller som fyllning i t ex lax- eller kycklingfiléer. Skriv ut För 2-2 dl: Ingredienser 1 knippa basilika, stor 1 vitlöksklyfta 50 g pumpakärnor, skalade 2 dl olivolja 50 g parmesanost 0,5 tsk salt 10 minuter Pumpapesto – gör så här: Grovhacka basilikan. Skala vitlöken. Finfördela basilika, vitlök och pumpakärnor till en slät massa i en liten mixer eller matberedare. Häll i oljan i en fin stråle under maskinens gång. Finriv parmesanosten och vänd ner den i peston för hand. Krydda med salt. Relaterade recept Grönsaker Rustikt pumpaflarn med fetayoghurt 30 minuter + 30 minuter i kyl + 55 minuter i ugn Grönsaker Soppa av rostad pumpa med pancettaströssel och krutonger 35 minuter + 45 minuter i ugn Grönsaker Pumpachutney 30 minuter + 35 minuter kokning Bakning Pumpacupcakes 15 minuter + 20 minuter i ugn Fler recept med: Halloween, Övrigt Övrigt Sockerlag 10 minuter Tårtor ”Spöktåget” – perfekt tårta till Halloween 30 minuter + 5 minuter i ugn Övrigt Färsgulasch med paprika och chili 20 minuter + 30 minuter koktid Övrigt Mojito med lime och gurka 5 min