Pumpaparfait med digestive

Pumpaparfait-desserten är gjord i små syltburkar, ett trevligt sätt att servera var och en.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl pumpapuré - eller 100 g skalad och kokt pumpa som mixas till puré
  • 0,5 apelsin - finrivet skal och saft
  • 8 digestivekex - eller havrekex

Svartvinbärssås

  • 3 dl vinbär - eller björnbär, svarta
  • 0,5 dl florsocker

garnering

  • 0,5 l bär - blandade, t ex vinbär, hallon och björnbär

Gör så här

  1. Pumpapuré: Mixa 100 g skalad och kokt pumpa till en puré.

  2. Vispa grädden. Vispa äggulor och florsocker i en separat skål. Blanda ihop äggvisp och grädde. Vänd i pumpapurén, apelsinskal och apelsinsaft.

  3. Krossa kexen grovt och lägg hälften av smulorna i bottnen på serveringsglas. Fördela hälften av smeten i glasen och strö över resten av smulorna. Fyll på resten av parfaitsmeten och ställ  glasen i frysen minst 4 timmar.

  4. Mixa svarta vinbär och florsocker med mixerstav. Passera såsen genom en sil.

  5. Ta fram och låt parfaiten stå i rumstemperatur ca 10 minuter före servering. Servera med bär och svartvinbärssås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!