Pumpaparfait med digestive

Desserten är gjord i små syltburkar, ett trevligt sätt att servera var och en. Pumpapurén görs av 100 g skalad och kokt pumpa som mixas till puré.

Pumpaparfait med digestive

  1. Vispa grädden. Vispa äggulor och florsocker i en separat skål. Blanda ihop äggvisp och grädde. Vänd i pumpapurén, apelsinskal och apelsinsaft.
  2. Krossa kexen grovt och lägg hälften av smulorna i bottnen på serveringsglas. Fördela hälften av smeten i glasen och strö över resten av smulorna. Fyll på resten av parfaitsmeten och ställ  glasen i frysen minst 4 timmar.
  3. Mixa svarta vinbär och florsocker med mixerstav. Passera såsen genom en sil.
  4. Ta fram och låt parfaiten stå i rumstemperatur ca 10 minuter före servering. Servera med bär och svartvinbärssås.

Recept från