Pumpaparfait med digestive

3.53.53.53.53.5

Pumpaparfait-desserten är gjord i små syltburkar, ett trevligt sätt att servera var och en.

För 8 personer

Ingredienser

3 dl vispgrädde
3 äggulor
1 dl florsocker
1 dl pumpapuré, eller 100 g skalad och kokt pumpa som mixas till puré
0,5 apelsin, finrivet skal och saft
8 digestivekex, eller havrekex

Svartvinbärssås

3 dl vinbär, eller björnbär, svarta
0,5 dl florsocker

garnering

0,5 l bär, blandade, t ex vinbär, hallon och björnbär

Pumpaparfait med digestive – gör så här:

  1. Pumpapuré: Mixa 100 g skalad och kokt pumpa till en puré.
  2. Vispa grädden. Vispa äggulor och florsocker i en separat skål. Blanda ihop äggvisp och grädde. Vänd i pumpapurén, apelsinskal och apelsinsaft.
  3. Krossa kexen grovt och lägg hälften av smulorna i bottnen på serveringsglas. Fördela hälften av smeten i glasen och strö över resten av smulorna. Fyll på resten av parfaitsmeten och ställ  glasen i frysen minst 4 timmar.
  4. Mixa svarta vinbär och florsocker med mixerstav. Passera såsen genom en sil.
  5. Ta fram och låt parfaiten stå i rumstemperatur ca 10 minuter före servering. Servera med bär och svartvinbärssås.
Fler recept med: Frukt och bär, Halloween