Pumpapaj – perfekt efterrätt till Halloween

Pumpapaj med kryddig smak som påminner om mjuk pepparkaka. En kryddig god amerikansk pumpapaj eller pumpkin pie.
Allt om Mat

Pajdeg

  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten

Fyllning

  • 400 g pumpakött - tärnat
  • 2 dl vispgrädde
  • 1,75 dl råsocker
  • 3 ägg
  • 0,5 tsk kanel - mald
  • 0,5 tsk ingefära - mald

Till servering

  • blåbärssylt
  • grädde - vispad

Gör så här

  1. Blanda snabbt samman pajdegen i en matberedare. Klä en pajform, ca 28 cm i diam och gärna med löstagbar botten, med degen. Nagga botten och ställ den kallt 30 min.

  2. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet ca 15 min i mitten av ugnen.

  3. Fyllning: Sjud pumpaköttet i lite vatten ca 15 min tills det är mjukt. Låt rinna av i en sil.

  4. Mixa pumpaköttet och blanda det med övriga ingredienser.

  5. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda ca 50 min i nedre delen av ugnen.

  6. Pudra över kanel och servera den avsvalnade pajen med blåbärssylt och vispad grädde.

Att dricka till pumpapaj

McManis Viognier 2012 (6290) USA, 89 kr.

Ett romatiskt vitt vin med något blommig smak med drag av citrusfrukter och kryddor. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!