Pumpamousse – gör så här:
- Skala, kärna ur och tärna pumpan. Koka pumpan mjuk i lättsaltat vatten, 15-20 min. Häll av vattnet och ånga av pumpan noga.
- Finfördela pumpan till slät puré med mixerstav eller i matberedare. Låt svalna i rumstemperatur.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa grädden, inte för hårt, tillsammans med florsocker, vaniljsocker och rivet apelsinskal.
- Ta upp och smält gelatinbladen i lite av pumpapurén i en kastrull eller i mikrovågsugnen. Blanda gelatinet med resten av pumpapurén och vänd i grädden.
- Fyll 6 vattensköljda portionsformar med pumpamoussen och låt stelna 3-4 timmar i kylskåp.
- Stjälp upp mousserna på tallrikar. Garnera med kanderat socker. Servera med lönnsirap eller honung.
Kanderat socker finns att köpa i vanliga livsmedelsbutiker.