20 minuter + 15 minuter i ugn
Pumpakräm med rotfruktschips – gör så här:
- Grönkålschips: Sätt ugnen på 150° varmluft. Skär bort den grova stammen på grönkålen. Riv kålen i chipsstora bitar och lägg dem i en bunke. Ringla över olja och strö över salt. Krama runt grönkålen med oljan och lägg den på en plåt med bakplåtspapper.
- Rosta mitt i ugnen ca 15 min, vänd runt några gånger under tiden. Passa så att de inte blir bruna, då smakar de beskt.
- Skala, kärna ur och skär pumpan i mindre bitar. Lägg bitarna i en kastrull. Tillsätt kokosmjölken och 1 tsk salt. Koka upp under omrörning och låt sjuda under lock ca 15 min, tills pumpan är mjuk.
- Häll av kokosmjölken och spara den. Mixa pumpan slät med en mixerstav, späd med kokosmjölken, lite i taget, till en slät kräm.
- Skölj limen noga i vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Blanda ner limeskal, limesaft, -riven ingefära och vaniljpulver. Smaka av med avagesirap och krydda med 1 tsk salt och peppar.
- Servera krämen, rumstempererad eller ljummen, i glas tillsammans med grönkålschips, rotfruktschips och sesamfrön.
Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️