30 minuter + tid i glassmaskin
Pumpaglass med kanderade pekannötter – gör så här:
- Skala och kärna ur pumpan. Skär fruktköttet i bitar (250 g).Koka bitarna mjuka i vatten, ca 5 min. Låt rinna av ordentligt.
- Koka upp grädden. Vispa äggulor och socker pösigt. Häll grädden över äggpöset under omrörning. Häll tillbaka smeten i kastrullen, sjud tills den tjocknar. Låt kallna.
- Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Mixa pumpan slät med mixerstav. Blanda den sjudna krämen med pumpapuré, limeskal, limesaft och yoghurt. Frys smeten i glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant). Lägg över i en burk med lock, ställ i frysen om den inte ska ätas genast.
- Kanderade pekannötter: Grovhacka nötterna, lägg dem på ett bakplåtspapper. Smält sockret tills det är gyllenbrunt. Blanda i smör och salt, häll sockret över nötterna. Låt stelna.
- Krossa nötbräcket lätt i en mortel. Skeda upp glassen och strö över nötterna. Garnera med limeskal.