Pumpaglass med kanderade pekannötter

Recept på pumpaglass med kanderade pekannötter. Glassen blir syrligt god av lime och yoghurt.

Ingredienser

  • 400 g butternutpumpa
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 lime
  • 2 dl naturell yoghurt

Nötter

  • 50 g pekannötter
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk smör
  • 0,5 tsk flingsalt

Garnering

  • limeskal - rivet

Gör så här

  1. Skala och kärna ur pumpan. Skär fruktköttet i bitar (250 g).Koka bitarna mjuka i vatten, ca 5 min. Låt rinna av ordentligt.

  2. Koka upp grädden. Vispa äggulor och socker pösigt. Häll grädden över äggpöset under omrörning. Häll tillbaka smeten i kastrullen, sjud tills den tjocknar. Låt kallna.

  3. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Mixa pumpan slät med mixerstav. Blanda den sjudna krämen med pumpapuré, limeskal, limesaft och yoghurt. Frys smeten i glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant). Lägg över i en burk med lock, ställ i frysen om den inte ska ätas genast.

  4. Kanderade pekannötter: Grovhacka nötterna, lägg dem på ett bakplåtspapper. Smält sockret tills det är gyllenbrunt. Blanda i smör och salt, häll sockret över nötterna. Låt stelna.

  5. Krossa nötbräcket lätt i en mortel. Skeda upp glassen och strö över nötterna. Garnera med limeskal.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!