30 minuter + 35 minuter kokning
Recept: Pumpachutney
- Skala, kärna ur och tärna pumpan. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala, kärna ur och hacka äpplena. Finhacka ingefäran.
- Blanda ingefärslag, vinäger, vatten, socker, senapsfrön och salt i en gryta. Koka upp under omrörning. Tillsätt pumpa, lök, vitlök, äpple och ingefära. Koka upp och sjud under lock ca 30 min. Koka kraftigt utan lock ca 5 min.
- Mosa chutneyn grovt. Blanda i sirapen och låt koka upp. Häll chutneyn i rengjorda burkar och förvara i kylen.
Tips!
Chutneyn håller ca 4 veckor om den hälls på väl rengjorda och väl förslutna burkar och ställs i kylskåpet. Vinäger och vatten kan ersättas med 2 ¼ dl äppelcidervinäger.
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka! Foto: Ulrika Pousette