I annonssamarbete med EXPRESSEN

00000

För 4 portioner

Ingredienser

lite smör och olivolja till stekning
700 g pumpa i tärningar
1 paprika i tärningar
6-7 salladslök eller en rödlök
1 vitlöksklyfta
0,5 röd chili
1 dl majskorn tinade
1 dl gröna ärtor tinade
0,5 lime lite skal och saft
salt och peppar
färsk koriander
2 msk rostade pumpakärnor
100 g fetaost
sesamolja kan uteslutas

Pumpa som pytt med chili och koriander

  1. Stek pumpa och paprika mjuka i smör och olivolja.
  2. Tillsätt lök, pressad vitlök och chili och låt fräsa en stund. Rör till sist i majs och ärtor och smaka av med lime, salt, peppar och koriander.
  3. Dekorera med pumpakärnor och smula över lite fetaost. Några droppar sesamolja på pytten ger rätten en extra läcker krydda.