30 min
Pumpa- och morotssoppa – gör så här:
- Skala, kärna ur och skär pumpan i bitar. Skala och skär morötter och lök i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin.
- Fräs grönsakerna i olja i en gryta ca 3 min. Häll över vatten och kokosmjölk och tillsätt buljongtärningar, limeblad och ingefära. Låt soppan koka under lock ca 20 min.
- Ta upp och kasta limebladen. Mixa soppan slät med mixerstav och krydda med salt och peppar. Smaksätt med limesaft.
- Koriandersmör: Mixa sesamfrön och cashewnötter med oljan. Tillsätt smör, koriander, limeskal och salt och mixa till ett grönt smör.
- Garnera soppan med chiliflakes och koriander. Servera med koriandersmör, grovhackade cashewnötter, pumpakärnor och bröd.
Att dricka till:
Gnarly Head Viognier 2011 (6381) USA, 89 kr.
Vitt vin med blommig ton. Inslag av exotisk frukt, örter och liten druvsötma i eftersmaken.
Natureo Free Muscat 2011 (1912) Spanien, 49 kr. (alkoholfritt)
Vitt med lätt blommiga toner, drag av ananas och fin fräschör.
Foto: Ulrika Pousette
Enkelt halloween-pyssel! Så här gör du en halloween-lykta av ananas:
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!