Pumpa- och morotskaka

Fira halloween med en kaka på morot och pumpa. Den är supenkel att göra och smakar ljuvligt.
Recept på pumpa- och morotskaka.
Recept på pumpa- och morotskaka. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 200 g muscatpumpa
  • 150 g morötter
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel - mald
  • 1 tsk ingefära - mald
  • 2 tsk apelsinskal - rivet

Kräm

  • 25 g smör
  • 300 g färskost - naturell
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk apelsin - pressad

Garnering

  • 100 g marsipan
  • hushållsfärg - gul, röd och grön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget.

  3. Skala, kärna ur och finriv pumpan. Skala och riv morötterna. Rör ner pumpa och morötter i smeten.

  4. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, ingefära och apelsinskal. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 x 23 cm i diameter.

  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Stjälp upp kakan och låt den kallna.

  6. Kräm: Smält smöret och låt det svalna. Rör ner färskost, florsocker, vaniljsocker och apelsinsaft. Låt kallna. Bred krämen över kakan och ställ in den i kylen.

  7. Färga nästan all marsipan orange (ta mest gult och lite rött). Färga en liten del marsipan grön. Rulla ut en längd, ca 1 cm i diameter. Skär i 25 bitar och rulla till små pumpor. Markera små streck på pumpan med en tandpetare, sätt dit ett grönt fäste. Sätt pumporna på kakan och servera.

Recept av Ulla Karlström

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!