00000

Pumpa- och kikärtshummus är en krämig och god dipp till bröd.

För 8 personer på buffé:

Ingredienser

500 g butternutpumpa
1 vitlöksklyfta
1 burk kikärter, (400 g)
3 msk citron, pressad
3 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

15 minuter + 30 minuter i ugn

Pumpa- och kikärtshummus – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Halvera pumpan och skrapa ut kärnorna. Skär pumpan i grova klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, tills pumpan är mjuk. Låt en vitlöksklyfta med skal steka med när ca 15 min återstår.
  3. Låt pumpan svalna och dra bort skalet. Skala vitlöksklyftan. Lägg pumpa och vitlök i en mixerskål.
  4. Skölj kikärterna. Lägg dem i mixerskålen med citron och olja. Mixa slätt. Krydda med salt och peppar.
Fler recept med: Buffémat, Röror