Pumpa- och getostpaj

Recept på pumpa- och getostpaj till huvudrätt. Den söta pumpan gör sig perfekt ihop med getosten!
Recept på pumpa- och getostpaj.
Recept på pumpa- och getostpaj. Foto: Katja Ragnstam

Pajskal

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 1 krm salt
  • 1 - 2 msk vatten

Fyllning

  • 500 g pumpa - t ex butternut
  • 150 g getost
  • 2 kvistar rosmarin
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm muskotnöt - nymald
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Pajskal: Sätt ugnen på 200°. Hacka ihop smör, mjöl och salt i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter.

  2. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 12–15 min.

  3. Fyllning: Skala och kärna ur pumpan. Skär pumpaköttet i mindre bitar, ca 2 x 2 cm. Smula osten i mindre bitar. Repa bladen från rosmarinen. Vispa ihop ägg, grädde, rosmarin, salt, muskot och peppar.

  4. Fördela pumpa och ost i paj­skalet. Häll över äggstanningen. Grädda pajen mitt i ugnen 30–35 min.

  5. Servera pajen ljummen eller varm.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!