55555

Recept på pumpa- och getostpaj till huvudrätt. Den söta pumpan gör sig perfekt ihop med getosten!

För 10-12 på buffé

Ingredienser

Pajskal

125 g smör
3 dl vetemjöl (180 g)
1 krm salt
1-2 msk vatten

Fyllning

500 g pumpa t ex butternut
150 g getost
2 kvistar rosmarin
2 dl matlagningsgrädde
2 ägg
1 tsk salt
2 krm muskotnöt nymald
2 krm svartpeppar nymald

30 min + 35 min i ugnen

Pumpa- och getostpaj – gör så här:

  1. Pajskal: Sätt ugnen på 200°. Hacka ihop smör, mjöl och salt i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter.
  2. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 12–15 min.
  3. Fyllning: Skala och kärna ur pumpan. Skär pumpaköttet i mindre bitar, ca 2 x 2 cm. Smula osten i mindre bitar. Repa bladen från rosmarinen. Vispa ihop ägg, grädde, rosmarin, salt, muskot och peppar.
  4. Fördela pumpa och ost i paj­skalet. Häll över äggstanningen. Grädda pajen mitt i ugnen 30–35 min.
  5. Servera pajen ljummen eller varm.