Pumpa- och chorizotacos

Recept på pumpa- och chorizotacos. Rättens karaktär avgörs till stor del av hur stark korv man använder. Fajitaskrydda finns i påsar vid tacohyllan i butiken.
Lena Söderström

Ingredienser

  • 1 kg butternutpumpa - eller muskatpumpa
  • 3 korvar - färska, t ex chorizo (à 100 g)
  • 2 gula lökar
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk fajitakrydda
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Chili- och korianderröra

  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka koriander
  • 0,5 msk citron - eller lime, pressad
  • 3 msk rapsolja
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • 2 förp minitortillabröd - mjuka (à 200 g)
  • 1,5 dl cheddarost - riven
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Korianderröra: Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken.  Hacka koriandern. Blanda chili, vitlök, koriander, citrussaft och 1 msk olja. Krydda med salt.

  2. Skala och skär pumpan i ca 1 cm stora ­tärningar. Koka dem nästan mjuka i lättsaltat vatten, 5–8 min. Låt rinna av i ett durkslag.

  3. Dra av skinnet från korven och finfördela in­kråmet. Skala och hacka löken. Fräs korven i en torr stekpanna 3–5 min. Ta upp på en tallrik. Fräs löken mjuk och guldgul i 1 msk olja, ca 5 min. Ta upp på en tallrik.

  4. Fräs pumpan i oljan efter löken ca 3 min. Mosa den grovt med en gaffel. Blanda i korv och lök. Krydda med fajitaskrydda, salt och peppar.

  5. Värm bröden enligt anvisning på förpackningen eller grilla dem snabbt i en het stekpanna, eventuellt med lite olja.

  6. Låt var och en fylla bröden med pumparöra, chili- och korianderröra och ost.

  7. TIPS! Vill du ha starkare smak på chili- och korianderröran kan du byta ut de spanska pepparfrukterna mot små heta chilifrukter. Tänk på att det mesta av styrkan finns i fruktens frön.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!