40 min
Pumpa- och chorizotacos – gör så här:
- Korianderröra: Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Hacka koriandern. Blanda chili, vitlök, koriander, citrussaft och 1 msk olja. Krydda med salt.
- Skala och skär pumpan i ca 1 cm stora tärningar. Koka dem nästan mjuka i lättsaltat vatten, 5–8 min. Låt rinna av i ett durkslag.
- Dra av skinnet från korven och finfördela inkråmet. Skala och hacka löken. Fräs korven i en torr stekpanna 3–5 min. Ta upp på en tallrik. Fräs löken mjuk och guldgul i 1 msk olja, ca 5 min. Ta upp på en tallrik.
- Fräs pumpan i oljan efter löken ca 3 min. Mosa den grovt med en gaffel. Blanda i korv och lök. Krydda med fajitaskrydda, salt och peppar.
- Värm bröden enligt anvisning på förpackningen eller grilla dem snabbt i en het stekpanna, eventuellt med lite olja.
- Låt var och en fylla bröden med pumparöra, chili- och korianderröra och ost.
TIPS! Vill du ha starkare smak på chili- och korianderröran kan du byta ut de spanska pepparfrukterna mot små heta chilifrukter. Tänk på att det mesta av styrkan finns i fruktens frön.