Pumpa- och chorizotacos
Ingredienser
- 1 kg butternutpumpa - eller muskatpumpa
- 3 korvar - färska, t ex chorizo (à 100 g)
- 2 gula lökar
- 3 msk olivolja
- 2 msk fajitakrydda
- 0,5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
Chili- och korianderröra
- 1 röd chili - t ex spansk peppar
- 1 vitlöksklyfta
- 1 kruka koriander
- 0,5 msk citron - eller lime, pressad
- 3 msk rapsolja
- 1 krm salt
Tillbehör
- 2 förp minitortillabröd - mjuka (à 200 g)
- 1,5 dl cheddarost - riven
- limeklyftor
Gör så här
-
Korianderröra: Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Hacka koriandern. Blanda chili, vitlök, koriander, citrussaft och 1 msk olja. Krydda med salt.
-
Skala och skär pumpan i ca 1 cm stora tärningar. Koka dem nästan mjuka i lättsaltat vatten, 5–8 min. Låt rinna av i ett durkslag.
-
Dra av skinnet från korven och finfördela inkråmet. Skala och hacka löken. Fräs korven i en torr stekpanna 3–5 min. Ta upp på en tallrik. Fräs löken mjuk och guldgul i 1 msk olja, ca 5 min. Ta upp på en tallrik.
-
Fräs pumpan i oljan efter löken ca 3 min. Mosa den grovt med en gaffel. Blanda i korv och lök. Krydda med fajitaskrydda, salt och peppar.
-
Värm bröden enligt anvisning på förpackningen eller grilla dem snabbt i en het stekpanna, eventuellt med lite olja.
-
Låt var och en fylla bröden med pumparöra, chili- och korianderröra och ost.
-
TIPS! Vill du ha starkare smak på chili- och korianderröran kan du byta ut de spanska pepparfrukterna mot små heta chilifrukter. Tänk på att det mesta av styrkan finns i fruktens frön.