Pumpa- och chorizotacos

Recept på pumpa- och chorizotacos. Rättens karaktär avgörs till stor del av hur stark korv man använder. Fajitaskrydda finns i påsar vid tacohyllan i butiken.

 

40 minuter

Recept: Pumpa- och chorizotacos

  1. Korianderröra: Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken.  Hacka koriandern. Blanda chili, vitlök, koriander, citrussaft och olja. Krydda med salt.
  2. Skala och skär pumpan i ca 1 cm stora ­tärningar. Koka dem nästan mjuka i lättsaltat vatten, 5–8 min. Låt rinna av i ett durkslag.
  3. Dra av skinnet från korven och finfördela in­kråmet. Skala och hacka löken. Fräs korven i en torr stekpanna 3–5 min. Ta upp på en tallrik. Fräs löken mjuk och guldgul i olja, ca 5 min. Ta upp på en tallrik.
  4. Fräs pumpan i oljan efter löken ca 3 min. Mosa den grovt med en gaffel. Blanda i korv och lök. Krydda med fajitaskrydda, salt och peppar.
  5. Värm bröden enligt anvisning på förpackningen eller grilla dem snabbt i en het stekpanna, eventuellt med lite olja.
  6. Låt var och en fylla bröden med pumparöra, chili- och korianderröra och ost.

 

TIPS! Vill du ha starkare smak på chilioch korianderröran kan du byta ut de spanska pepparfrukterna mot små heta chilifrukter. Tänk på att det mesta av styrkan finns i fruktens frön.

Vintips till pumpa- och chorizotacos

 
Cline Zinfandel 2012 (22283) USA, 89 kr.
Generöst rött vin med drag av mogna bär, plommon och vanilj. Värme i finishen.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!
 
Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från