40 minuter + 10 minuter i ugn
”Pulled” svamp i tortillabröd med salsa och avokado – gör så här:
- Riv svampen i långa remsor. Skala och finhacka lök och vitlök.
- Stek löken i olja i en gryta 2-3 min. Tillsätt svamp och kryddor och fräs under omrörning. Tillsätt vatten, buljongtärning och socker och låt sjuda under lock ca 5 min. Ta bort locket och fortsätt sjuda 5-10 min till nästan all vätska har kokats in.
- Sätt ugnen på 250° grill. Lägg svampen på en plåt och grilla mitt i ugnen 10–15 min tills att svampen är krispig.
- Salsa: Tärna tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Hacka koriandern. Halvera och pressa saften ur limen. Blanda alla ingredienser och krydda med salt och peppar.
- Kärna ur och skiva avokadon. Ansa och hacka salladslöken.
- Grilla tortillabröden hastigt i grillpanna. Toppa tortillabröden med pulled svamp, salsa, avokado, salladslök och koriander.