Pulled pork till många

Pulled pork är perfekt mat till många. Trendigt, lyxigt men ändå så enkelt! Vi hjälper dig lyckas med din pulled pork. Receptet är gudomligt saftigt och gott.

Pulled pork till många – gör så här:

  1. Lägg ner fläskkarrén i en tjockbottnad gryta med lock som kan användas i ugn. Det brukar fungera bra med en gjutjärnsgryta som tål hög värme.
  2. Skala lök och vitlök och dela i mindra bitar (löken kan man skära i klyftor). Blanda kryddorna och gnid in köttet. Lägg sedan i löken och vitlöken i grytan och häll slutligen på barbecuesåsen. Här finns ett recept på hemmagjord barbecuesås.
  3. Sätt ugnen på ca 100 grader. Ställ in grytan i ugnen (med lock) och tillaga i ungefär 5-6 timmar (kan variera beroende på ugn och kvalitet på kött).
  4. Kolla till över köttet med jämna mellanrum och häll i lite vatten så att köttet och såsen inte bränner fast i bottnen. Köttet är klart när man kan dra isär köttet försiktigt med en gaffel.
  5. Dra isär köttet och blanda köttet med såsen som finns i botten på grytan. Servera din pulled pork på amerikanskt vis med hamburgerbröd, coleslaw och grillad majskolv. Är du mer sugen på mexikanskt kan du istället välja att servera tortillabröd, guacamole och färsk koriander till din pulled pork.

Lycka till!

 
SE ÄVEN

Pulled beef – lättlagat långkok

Goda tillbehör till pulled pork

Efterrätter som passar till pulled pork

 

 

Recept från