Pulled pork – ett recept som räcker till många

Recept på Pulled Pork för många. Välj rätt kött, insprängd marmorering ger absolut bästa resultat.
Petra Lindstrand
Recept på pulled pork.
Recept på pulled pork.

Ingredienser

  • 4 kg fläskkarré
  • 12 klyftor vitlök
  • 1 dl paprikapulver
  • 2 dl farinsocker
  • 0,5 dl spiskummin - mald
  • 0,5 msk chipotlechilipulver
  • 2,5 msk salt
  • 4 burkar tomater - finkrossade (à 400 g)
  • 1 flaska Sweet Baby Ray's ­barbecue sauce - (3 dl)
  • 1 dl rödvinsvinäger

Gör så här

  1. Lägg köttbitarna på en ­långpanna.

  2. Skala och finhacka vitlöken, och klappa in i köttbitarna. Blanda paprikapulver, socker, spiskummin, chilipulver och salt. Gnid in kryddblandningen i köttet. ­Marinera i rumstemperatur ca 1 timme, gärna längre.

  3. Sätt ugnen på 125°. Ställ köttet mitt i ugnen ca 3 timmar.

  4. Rör ihop tomater, barbecue- sås och vinäger.

  5. Ta ut långpannan, häll tomatsåsen över köttet och runt om. Låt steka vidare tills köttet lätt lossnar när du drar i det med en gaffel, beräkna 4–6 timmar. Blanda ­köttet med såsen.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!