Recept på Pulled Pork för många. Välj rätt kött, insprängd marmorering ger absolut bästa resultat.

För 20 personer

Ingredienser

4 kg fläskkarré
12 klyftor vitlök
1 dl paprikapulver
2 dl farinsocker
1/2 dl spiskummin mald
1/2 msk chipotlechilipulver
2 1/2 msk salt
4 burkar finkrossade tomater (à 400 g)
1 flaska Sweet Baby Ray's ­barbecue sauce (3 dl)
1 dl rödvinsvinäger

30 min + ca 8 timmar

Pulled pork

  1. Lägg köttbitarna på en ­långpanna.
  2. Skala och finhacka vitlöken, och klappa in i köttbitarna. Blanda paprikapulver, socker, spiskummin, chilipulver och salt. Gnid in kryddblandningen i köttet. ­Marinera i rumstemperatur ca 1 timme, gärna längre.
  3. Sätt ugnen på 125°. Ställ köttet mitt i ugnen ca 3 timmar.
  4. Rör ihop tomater, barbecue- sås och vinäger.
  5. Ta ut långpannan, häll tomatsåsen över köttet och runt om. Låt steka vidare tills köttet lätt lossnar när du drar i det med en gaffel, beräkna 4–6 timmar. Blanda ­köttet med såsen.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette