3.53.53.53.53.5

Pulled pancake är gott som mellanmål, till en brunch eller lyxig frukost. Rätten är inspirerad av kejsar Frans Josef av Österrikes favoritdessert kaiserschmarrn.

För 4 portioner

Ingredienser

2 dl vetemjöl
3 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1,25 dl mjölk
3 ägg, delade i gulor och vitor
smör

Till stekning:

smör, vispad

Tillbehör:

vispad grädde
sylt, eller rårörda bär
florsocker

15 minuter

Pulled pancake – gör så här:

  1. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt mjölk och äggulor och vispa till en jämn smet.
  2. Vispa äggvitorna till ett vitt skum med fasta toppar. Vänd ner vitorna försiktigt i pannkakssmeten.
  3. Lägg en klick smör i en stekpanna och låt det smälta på låg värme. Häll ner smeten och jämna till ytan. Stek pannkakan 2-3 min. Vänd den stora pannkakan, det är inte det lättaste, men det går. Stek den så den blir genomgräddad.
  4. Stjälp upp pannkakan på ett fat och dra isär den
    i ca 2 cm stora bitar med hjälp av två gafflar. Lägg en klick smör i stekpannan och stek pannkaksbitarna
    2-3 min.
  5. Servera pannkaksbitarna med en klick vispad grädde och sylt eller bär. Pudra florsocker över dem.
Fler recept med: Ägg och mejeri