Pulled pancake

Pulled pancake är gott som mellanmål, till en brunch eller lyxig frukost. Rätten är inspirerad av kejsar Frans Josef av Österrikes favoritdessert kaiserschmarrn.
Eva Nordlinder
Jonna Karvonen
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1,25 dl mjölk
  • 3 ägg - delade i gulor och vitor
  • smör

Till stekning

  • smör - vispad

Tillbehör

  • grädde - vispad
  • sylt - eller rårörda bär
  • florsocker

Gör så här

  1. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt mjölk och äggulor och vispa till en jämn smet.

  2. Vispa äggvitorna till ett vitt skum med fasta toppar. Vänd ner vitorna försiktigt i pannkakssmeten.

  3. Lägg en klick smör i en stekpanna och låt det smälta på låg värme. Häll ner smeten och jämna till ytan. Stek pannkakan 2-3 min. Vänd den stora pannkakan, det är inte det lättaste, men det går. Stek den så den blir genomgräddad.

  4. Stjälp upp pannkakan på ett fat och dra isär den i ca 2 cm stora bitar med hjälp av två gafflar. Lägg en klick smör i stekpannan och stek pannkaksbitarna 2-3 min.

  5. Servera pannkaksbitarna med en klick vispad grädde och sylt eller bär. Pudra florsocker över dem.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!