2 1/2 timme
Pulled chicken – gör så här:
- Sätt ugnen på 125°. Dela kycklingen på längden. Skär bort skinnet med en vass böjlig kniv.
Foto: Per Ranung
- Blanda alla torra kryddor. Skala och skär schalottenlöken i grova bitar. Skiva jalapeñon och finriv citronskalet. Mixa allt till en slät kryddpasta. Gnid in kycklingen med kryddpastan. Bryn kycklingen i en stekpanna på medelvärme ca 2 min på varje sida.
Foto: Per Ranung
- Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Skala och finhacka schalottenlöken. Skär toppen av vitlöken. Lägg allt bredvid kycklingen. Blanda alla ingredienser till såsen och häll över kycklingen. Täck med aluminiumfolie. Stek kycklingen i nedre delen av ugnen ca 2 timmar.
Foto: Per Ranung
- Lyft upp kycklingen ur såsen. Häll såsen i en kastrull. Ta bort kanelstången. Kläm ut vitlöken i såsen. Koka utan lock tills hälften återstår. Mixa såsen slät med mixerstav. Dra köttet från kycklingen med en gaffel. Blanda köttet med såsen.
Foto: Per Ranung
Tips!
Välj gärna en ekologisk kyckling som ofta är större och saftigare.