Pulled beef

Pulled beef är en smakrik variant på pulled pork, med nötkött istället för fläsk. Mustigt långkok till fredagsmys eller fest.

7-8 timmar

Pulled beef – gör så här:

  1. Lägg köttet i en ugnssäker gryta.
  2. Skiva löken och lägg ovanpå köttet.
  3. Lägg chiliflingorna på löken och häll sedan tomatkrosset ovanpå.
    Salta och peppra.
  4. Ställ in köttet i ugn på 150 grader. Lägg locket på grytan.
    Laga i 6-8 timmar. Kolla då och då och vänd köttet med såsen. Om såsen blir för torr så kan du späda med vatten, rött vin eller öl.
  5. När köttet är klart, det ska gå att dra isär det med ett par gafflar, blandar du det med såsen och smakar av.
  6. Servera i bröd eller med potatismos. Passande tillbehör är picklad lök , coleslaw och sås som man kan ta efter smak. En sallad och majssalsa lyfter också rätten.

SE ÄVEN

Pulled pork till många

Magic dust – kryddblandning till pulled pork och tacos

Enkla efterrätter att bjuda på

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från