Recept på vegansk pulled aubergine Vindaloo

Veganskt recept på pulled aubergine Vindaloo. Rätten är kryddad med vindaloopasta, med bland annat ingefära, chili, spiskummin, kardemumma, kryddnejlika och kanel.

 

30 minuter + 30 minuter i ugn

Vegansk pulled aubergine Vindaloo – gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 225°. Stick små hål i auberginerna och lägg dem i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Låt svalna. Riv dem i bitar. Blanda med 1 tsk salt och chiafrön. Lägg i durkslag över en bunke och låt rinna av, spara vätskan.
  3. Skala och skiva löken. Kärna ur och strimla chilin. Stek lök och chili i olja ca 5 min. Blanda i korianderfröna och stek ca 1 minut. Tillsätt vindaloopasta och tomatpuré och stek ytterligare ca 2 min.
  4. Häll i 2 dl av vattnet från auberginen, kokosgrädde och limesaft. Blanda i limeskal och limeblad och låt sjuda ca 5 min. Smaksätt med ättika. Krydda med 1/2 tsk salt.
  5. Blanda i aubergine och bönor, låt dem bli varma. Servera med kimchi och srirachasås.

Recept av Sebastian Schauermann

Recept från