Pudrade lakritsmaränger

Pudrade lakritsmaränger förvaras torrt, gärna i en papplåda så håller de sig torra längre.
Sophie Berlin
Foto: Katrina Di Leva

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 tsk lakritspulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa kraftigt emellan.

  2. Klicka eller spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Pudra över lakritspulver.

  3. Grädda mitt i ugnen 1–2 timmar beroende på marängernas storlek. Marängerna ska kännas lätta, torra och släppa från bakplåtspappret när de är klara. Låt kallna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!