Provensalska kotletter

Om du inte hittar benfri kotlett i bit, köp i stället kotlettrad med ben och skär ut köttet själv. Det är ett mycket prisvärt kött. Om det tillagas på detta sätt blir det saftigt och gott.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g benfri fläskkotlett i bit
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 0,5 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 tsk franska örtkryddor
  • 1 msk provensalsk senap (maille)
  • 30 g smör - i tunna skivor
  • 1 msk persilja - hackad

Tillbehör

  • färskpotatis - dillkokt
  • broccoli - kokt
  • morötter - kokta

Gör så här

  1. Skär köttet i 4 tjocka skivor, ca 2 cm. Blanda soja och olja och pensla kotletterna. Salta, peppra och strö över örtkryddorna.

  2. Grilla på grill eller i grillpanna ca 2 min, vänd köttet och bred senap på ovansidan. Fortsätt grilla 2 min. Lägg på en tunn skiva hyvlat smör på varje köttbit. Strö över persilja.

  3. Servera direkt med tillbehör.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!