Recept på provensalsk bruschetta. En matig macka med provensalsk grönsaksröra. God parmaskinka och rucola förstärker smakerna ytterligare. Servera färska jordgubbar med en klick vaniljyoghurt till dessert.

För 2 person(er)

Ingredienser

2 färska gula lökar
150 g gul eller grön squash
125 g mozzarella
8 cocktail- eller plommontomater
0,5 msk olivolja
1 vitlöksklyfta pressad
1 msk färsk timjan finhackad
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald
2 stora skivor vitt lantbröd
2 skivor parmaskinka
40 g rucola

Dessert

250 g jordgubbar
1 dl vaniljyoghurt (3 %)

Provensalsk bruschetta – gör så här:

  1. Ansa och hacka löken. Skär squash och mozzarella i cm-stora bitar. Dela tomaterna i mindre bitar.
  2. Stek lök, squash och vitlök i olivolja 2-3 min. Vänd ner tomater, mozzarella och timjan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla brödet och lägg på grönsaksröra och parmaskinka.
    Garnera med rucola och servera gärna lite extra sallad till.
Fler recept med: Mackor, Övrigt, Picknick