Prosciuttolindad mozzarella med marinerade tomater

Prosciuttolindad mozzarella med marinerade tomater är en snabblagad, god smårätt. Om man vill variera tomaterna så kan man lägga till lite hackad vitlök eller hackad rödlök i marinaden. Idag finns det god svensk buffelmozzarella t ex BuffelLinda. Det samma gäller lufttorkad skinka.
Elisabeth Johansson

Ingredienser

  • 4 buffelmozzarellaostar - (à 100 g)
  • 12 skivor skinka - lufttorkad, tunna
  • 75 g salladsskott - blandad
  • 0,5 rödlök

Marinerade tomater

  • 250 g tomater - gärna blandade sorter
  • 4 msk rapsolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 tsk honung - flytande
  • 0,5 dl örter - blandade, t ex basilika, persilja och rosmarin
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • basilika

Gör så här

  1. Låt buffelmozzarellan rinna av ordentligt. Lägg ihop skinkskivorna tre och tre och linda in en ost i varje till ett paket.

  2. Lägg salladen på ett stort fat. Lägg på mozzarellaknytena. Skala och strimla löken.

  3. Marinerade tomater: Skär tomaterna i stora bitar. Blanda olja, vinäger och honung. Lägg tomaterna i marinaden. Hacka örterna och blanda ner i tomaterna.

  4. Lägg upp tomaterna på fatet och strö över flingsalt och peppar. Garnera med rödlök och basilika.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!