3.83.83.83.83.8

Prosciuttolindad mozzarella med marinerade tomater är en snabblagad, god smårätt. Om man vill variera tomaterna så kan man lägga till lite hackad vitlök eller hackad rödlök i marinaden. Idag finns det god svensk buffelmozzarella t ex BuffelLinda. Det samma gäller lufttorkad skinka.

För 4 personer:

Ingredienser

4 buffelmozzarellaostar, (à 100 g)
12 skivor skinka, lufttorkad, tunna
75 g salladsskott, blandad
0,5 rödlök

Marinerade tomater:

250 g tomater, gärna blandade sorter
4 msk rapsolja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk balsamvinäger
2 tsk honung, flytande 
0,5 dl örter, blandade, t ex basilika, persilja och rosmarin
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

basilika

Tid: 15 minuter

Prosciuttolindad mozzarella med marinerade tomater – gör så här:

  1. Låt buffelmozzarellan rinna av ordentligt. Lägg ihop skinkskivorna tre och tre och linda in en ost i varje till ett paket.
  2. Lägg salladen på ett stort fat. Lägg på mozzarellaknytena. Skala och strimla löken.
  3. Marinerade tomater: Skär tomaterna i stora bitar. Blanda olja, vinäger och honung. Lägg tomaterna i marinaden. Hacka örterna och blanda ner i tomaterna.
  4. Lägg upp tomaterna på fatet och strö över flingsalt och peppar. Garnera med rödlök och basilika.
Fler recept med: Korv och chark, Kött, Smårätter