Profiteroles med chokladsås

Mini-petits-chouxer fylls med glass och serveras med chokladsås.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg

Chokladsås

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 1 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 2 msk smör

Fyllning

  • 0,5 l pistaschglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Koka upp smör och vatten. Tillsätt mjölet och vispa över värme till en  smet som släpper kastrullens sidor.

  3. Dra kastrullen åt sidan och låt smeten svalna. Vispa ner ett ägg i taget, vispa slätt mellan varje.

  4. Fyll smeten i en spritspåse och spritsa 35 toppar på bakpappersklädd plåt.

  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 min utan att öppna luckan.

  6. Låt petits-chouxerna kallna på galler. Klipp ett litet hål i dem och fyll med glass. Ställ i frysen till servering.

  7. Koka ingredienserna till såsen ca 3 min. Ta fram profiterolerna ca 10 min före serveringen. Lägg upp dem som en pyramid på fat och ringla lite varm chokladsås över. Bjud resten av såsen till. Andra franska dessertklassiker hittar du här:

  8. Mousse au chocolat

  9. Crème brûlée med aprikoser

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!