Prinsessbakelser

I stället för en hel prinsessårta får varje gäst en egen liten prinsessbakelse. Så här bakar du egna prinsessbakelser med fin marsipan.

Prinsessbakelser – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör i äggpöset tillsammans med det heta vattnet. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en långpanna klädd invändigt med bakplåtspapper.
  2. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort det papper kakan gräddats på. Låt kakan kallna under långpannan.
  3. Fyllning till prinsessbakelser: Rör smör, florsocker och vaniljsocker poröst. Bre ut smörkräm på kakan. Bre på sylten och rulla ihop. Skär rulltårtan i 10 bitar.
  4. Garnera med marsipanrosor: Vispa grädden till fast skum. Ställ rulltårtsbitarna på högkant. Bred på grädden. Kavla ut ca 750 g sugarpaste. Ta ut rundlar, ca 15 cm i diameter. Lägg marsipanen på rulltårtsbitarna och skär bort överflödig marsipan. Ställ bakelserna i kylskåpet.
  5. Färga 50 g sugarpaste grön. Forma 200 g sugarpaste till rosor och den gröna till blad.
  6. Kristyr: Rör ihop florsocker och äggvita till en fast kristyr. Doppa rosor och blad i kristyr och garnera bakelserna med dem. Resten av rosorna sparas till minikrokanerna.

Recept från