2 timmar
Prinsessbakelse – gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggvispet tillsammans med citronskal och mjölk.
- Bred ut smeten i två långpannor med bakplåtspapper. Lämna 1 cm till kanten. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Ta ut och lägg ett bakplåtspapper över. Lägg en plåt över och vänd runt. Ta bort bakplåtspapperet från kakan, pensla papperet med lite vatten så lossnar det lättare.
- Bre blåbärssylt på kakorna och rulla ihop dem från långsidan. Lägg rullen att svalna på skarven.
- Skär varje rulle i tio bitar. Vispa grädden hårt tillsammans med vaniljsocker. Bre ett lager grädde på och runt om bakelserna.
- Kavla ut marsipanen och skär eller stansa ut 20 rundlar som täcker bakelserna.
- Gör kantdekor och blommor med utstickare i marsipanen. Klistra fast blommorna med äggvita. Garnera med citronmeliss och ev blåbär. Pudra med florsocker. I stället för marsipandekor kan man knyta sidenband runt om.