Prinsessbakelse med citron och blåbär

55555

Vackra små prinsessbakelser! De går bra att göra dagen före, plasta dem bara ordentligt innan du ställer in dem i kylen.

För 20 bakelser

Ingredienser

Prinsessbakelse med citron och blåbär

6 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl (240 g)
2 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
2 citroner, rivet skal
2 msk mjölk

Fyllning

6 dl blåbärssylt

Garnering

6 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
ca 1, 8 kilo vit marsipan
äggvita
1 kruka citronmeliss
florsocker
ev färska blåbär

2 timmar

Prinsessbakelse – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggvispet tillsammans med citronskal och mjölk.
  2. Bred ut smeten i två långpannor med bakplåtspapper. Lämna 1 cm till kanten. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Ta ut och lägg ett bakplåtspapper över. Lägg en plåt över och vänd runt. Ta bort bakplåtspapperet från kakan, pensla papperet med lite vatten så lossnar det lättare.
  3. Bre blåbärssylt på kakorna och rulla ihop dem från långsidan. Lägg rullen att svalna på skarven.
  4. Skär varje rulle i tio bitar. Vispa grädden hårt tillsammans med vaniljsocker. Bre ett lager grädde på och runt om bakelserna.
  5. Kavla ut marsipanen och skär eller stansa ut 20 rundlar som täcker bakelserna.
  6. Gör kantdekor och blommor med utstickare i marsipanen. Klistra fast blommorna med äggvita. Garnera med citronmeliss och ev blåbär. Pudra med florsocker. I stället för marsipandekor kan man knyta sidenband runt om.
Fler recept med: Ägg och mejeri, Dop, Tårtor