20 minuter + 30 minuter i ugn
Primörsallad på rostade morötter, halloumi och valnötskräm – gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Skölj morötterna, skala dem eventuellt. Halvera dem på längden. Lägg morötterna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 2 msk olja och strö på 1 tsk flingsalt. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.
- Valnötskräm: Rosta valnötterna i en stekpanna tills de får lite färg. Lägg brödet i mjölken i en skål ca 2 min så att det suger åt sig vätskan. Skala vitlöksklyftan. Hacka persiljan. Lägg alla ingredienser till krämen i en mixer och mixa till en slät kräm.
- Örthalloumi: Skär halloumin i mindre bitar. Finhacka persiljan. Blanda halloumi och persilja med citronskal, olja och peppar.
- Ta ut morötterna och låt svalna en aning.
- Blanda morötter, örthalloumi och spenat. Ringla över 2 msk olja och strö på 1/2 tsk flingsalt. Servera med valnötskrämen.