00000

Primörerna kan förberedas i god tid. Servera dem rumstempererade till fisk.

För 8 person(er)

Ingredienser

250 g pärltomater
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
0,5 msk olivolja
4 stjälkar selleri
5 dl mineralvatten
1 fänkål, (500 g)
2 msk pressad citron
1 msk olivolja
2 krm salt
1 citron, finstrimlat skal

1. Snitta skalet på tomaterna lätt med en vass kniv. Doppa dem 10 sekunder i kokande vatten. Spola i kallt vatten och dra bort skalen. Marinera i salt, peppar och olivolja.
2. Skär sellerin i ca 3 cm långa bitar. Sjud den i mineralvatten ca 3 min. Skiva fänkålen tunt med mandolin eller potatisskalare och blanda med citronsaften, olivolja och salt.
3. Koka citronskalen i två olika vatten, ca 5 min i varje vatten. Sila av, låt svalna och blanda med fänkålen.
4. Servering: Värm selleri och tomat i ugn tillsammans med fisken.

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt