Pressgurka med långpeppar

Ett klassiskt tillbehör, men den här gången kryddat med långpeppar och mynta.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 slanggurka
  • 4 msk ättiksprit - (12 %)
  • 5 msk strösocker
  • 5 msk vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 2 långpeppar
  • 1 msk mynta - finhackad färsk

Gör så här

  1. Skala gurkan och skiva den tunt. Lägg den i en skål.

  2. Blanda ättiksprit, socker, vatten och salt.

  3. Krossa långpepparn i mortel, men inte alltför finmalt, blanda ner i lagen. Häll lagen över gurkskivorna och blanda ner mynta. Ställ pressgurkan kallt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!