00000

Den här kycklingrätten gör vi lite nyttigare än originalet. Vi har lagt till ärter och serverar på grovt surdegsbröd.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g kyckling, kall kokt, grillad eller stekt
2 persikohalvor, i lag(ca 175 g)
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 gul lök
0,5 msk rapsolja
1,5 tsk curry
4 dl gröna ärter
1 dl crème fraiche
400 g surdegsbröd, grovt

1. Skär det grillade kycklingköttet i bitar. Fintärna persikohalvorna. Blanda kyckling, persikor,
salt och peppar i en skål.
2. Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i olja ca 1 minut. Tillsätt curry och stek ytterligare ca 1 minut. Låt det svalna och blanda sedan med kycklingen.
3. Blanda ner kokta ärter och crème fraiche. Servera på små brödskivor. Strö eventuellt över lite extra curry.

Ca 540 kcal per portion, 13 g fett,
35 g protein, 66 g kolhydrater