40 minuter
Prästostpanerad abborre med löjromssås och färskpotatis – gör så här:
- Strö salt och peppar på abborrfiléerna. Riv osten och blanda med panko på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Vänd abborren i ägg och sedan i ost- och pankoblandningen. Låt stå ca 10 min.
- Löjromssås: Blanda crème fraiche, gräslök, dill, citronskal och löjrom. Krydda med salt och peppar.
- Borsta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Halvera rädisorna. Stek rädisor och sockerärter i smör ca 2 min. Vänd ner spenaten och strö på salt.
- Stek abborren i smör ca 1 minut på varje sida. Servera nystekt med löjromssås, potatis och grönsaker. Garnera med dill.
PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!
