Prästostpaj med sockerärter och kräftor

Istället för att blanda ner tomat, sockerärter och kräftor i pajen serveras dessa ovanpå i stället.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten - kallt

Fyllning

  • 2 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 200 g prästost - vällagrad riven

Topping

  • 4 tomater
  • 100 g sockerärter
  • 0,5 dl dill - grovhackad
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 burk kräftstjärtar - (385 g) eller färska kräftor

Gör så här

  1. Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en grynig masa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i små tartelettformar, ca 7 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt vila ca 1 timme i kylen.

  2. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalen mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Fyllning: Vispa ihop ägg och mjölk. Rör ner osten. Häll försiktigt ner fyllningen, se till att inget kommer utanför pajskalet då fastnar de i formen. Ställ formarna på en plåt.

  4. Grädda i ugnen ca 15 min.

  5. Topping: Skär ett kryss i tomaterna och skålla dem 1/2 min i kokande vatten. Spola i kallt vatten och dra bort skalet. Kärna ur och skär dem i strimlor.

  6. Ansa och skär sockerärterna i strimlor. Blanda tomater, sockerärter, dill, salt och peppar. Låt kräftstjärtarna rinna av väl och blanda ner dem i tomaterna.

  7. Servera toppingen på de ljumma pajerna.

  8. Här hittar du goda recept på västerbottenpaj!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!