Prästostflarn med sillröra

Den salta röran blir bara godare om den får stå till sig en stund före servering.
Lisa Lemke
Foto: Agneta Thorsén

Ingredienser

  • 6 tunnbröd - mjuka
  • 3 dl prästost - finriven (ca 100 g)

Sillröra

  • 1 burk matjessill - (200 g)
  • 100 g lax - kallrökt, i skivor
  • 4 ägg - hårdkokta
  • 1 msk spad från matjessillen
  • 1 kruka dill
  • 0,5 kruka gräslök
  • 3 salladslökar
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär tunnbröden i ca 15 x 15 cm stora rutor. Tryck ner rutorna i små formar, t ex brûlée-formar eller i en stor muffinsplåt.  Strö ost över varje korg.

  2. Grädda mitt i ugnen 8-10 min, tills korgarna har fin färg. Ta ut och låt svalna, lossa därefter korgarna ur formarna.

  3. Låt sillen rinna av men spara spadet. Finhacka matjessill, lax och ägg. Tillsätt matjessillspad. Finhacka dill, gräslök och salladslök. Blanda med resten av hacket. Salta och peppra.Servera  med flarnen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!