44444

Den salta röran blir bara godare om den får stå till sig en stund före servering.

För 6 personer:

Ingredienser

6 tunnbröd, mjuka
3 dl prästost, finriven (ca 100 g)

Sillröra:

1 burk matjessill, (200 g)
100 g lax, kallrökt, i skivor
4 ägg, hårdkokta
1 msk spad från matjessillen
1 kruka dill
0,5 kruka gräslök
3 salladslökar
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald

25 minuter

Prästostflarn med sillröra – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär tunnbröden i ca 15 x 15 cm stora rutor. Tryck ner rutorna i små formar, t ex brûlée-formar eller i en stor muffinsplåt.  Strö ost över varje korg.
  2. Grädda mitt i ugnen 8-10 min, tills korgarna har fin färg. Ta ut och låt svalna, lossa därefter korgarna ur formarna.
  3. Låt sillen rinna av men spara spadet. Finhacka matjessill, lax och ägg. Tillsätt matjessillspad. Finhacka dill, gräslök och salladslök. Blanda med resten av hacket. Salta och peppra.Servera  med flarnen.
Fler recept med: Buffémat, Kräftskiva, Smårätter