Powerbars med gojibär och ingefära

Nöt- och fröbars med gojibär och ingefära är perfekt att ha med i farten eller när du vill ta en powerfika. Mycket smak och naturligt glutenfritt!
Therese Elgquist
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 2 dl valnötter
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl kokos - riven
  • 2 krm havssalt
  • 15 medjooldadlar
  • 2 msk kokosolja
  • 1 msk ingefära - riven
  • 0,5 dl gojibär

Gör så här

  1. Rosta valnötter och pumpakärnor i en torr, medelvarm stekpanna tills de får färg och pumpakärnorna börjar ”poppa”.

  2. Mixa pumpakärnor, kokosflingor, salt och hälften av valnötterna till en bitig massa i matberedare (här är vår favorit).

  3. Tillsätt dadlar, kokosolja och ingefära och mixa till en kladdig deg. Tillsätt eventuellt lite vatten eller kokosolja om den känns för torr, det kan bero på hur mjuka dadlarna är.

  4. Tillsätt resten av valnötterna och gojibär och pulsmixa några gånger. Knåda degen och tryck sedan ut den till en ca 1 cm hög rektangel mellan två bakplåtspapper. Ställ i kylen ca 30 min.

  5. Skär kakan till 12 bars. Förvara i kyl eller frys.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!