40 minuter
Potstickers (dumplings) med kycklingfärs – gör så här:
- Låt dumplingplattorna tina.
- Dippsås: Blanda alla ingredienser.
- Ansa och finstrimla salladslöken. Blanda kycklingfärsen med salladslök, ostronsås, ingefära och kryddor.
- Lägg drygt 1 msk av blandningen mitt på en dumplingplatta. Doppa fingret i kallt vatten och fukta degkanterna. Vik degen över smeten och tryck ihop utan att luft stängs in i knytet. Vecka kanterna så att degen formas till ett litet knyte. Fortsätt med resten av fyllningen och degplattorna.
- Stek ena sidan av dumplingsen i olja i en stekpanna 1–2 min, så att de får fin färg och frasig yta. Vänd dem snabbt och häll över vattnet. Sätt på locket och ånga ca 2 min. Lyft av locket och låt vattnet ånga bort helt.
- Servera dumplingsen varma tillsammans med dippsåsen.
Fem kryddor
En variant på en klassisk kinesisk kryddblandning. Till ca 1/2 dl:
- 2 stjärnanis
- 2 tsk hela fänkålsfrön
- 2 tsk hela kryddnejlikor
- 2 tsk hel sichuanpeppar
- 2 tsk mald kanel
Mortla de hela kryddorna till ett fint pulver. Blanda med kanelen och förvara i en burk med lock.