Potstickers (dumplings) med kycklingfärs

Recept på potstickers med kycklingfärs. Potstickers är dumplings som är både stekta och ångade. Den ena sidan får en härligt frasig yta och den andra blir mjuk och ångad.
Anna Wendt

Ingredienser

  • 16 dumplingplattor - (finns i frysdisken i asiatiska livsmedels-butiker), ca 10 x 10 cm
  • 250 g kycklingfärs
  • 1 salladslök
  • 2 msk ostronsås
  • 2 tsk ingefära - riven
  • 1 tsk fem kryddor - kinesiska, se recept
  • 2 krm salt
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl vatten

Dippsås

  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk honung
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 krm sesamolja

Gör så här

  1. Låt dumplingplattorna tina.

  2. Dippsås: Blanda alla ingredienser.

  3. Ansa och finstrimla salladslöken. Blanda kycklingfärsen med salladslök, ostronsås, ingefära och kryddor.

  4. Lägg drygt 1 msk av blandningen mitt på en dumplingplatta. Doppa fingret i kallt vatten och fukta degkanterna. Vik degen över smeten och tryck ihop utan att luft stängs in i knytet. Vecka kanterna så att degen formas till ett litet knyte. Fortsätt med resten av fyllningen och degplattorna.

  5. Stek ena sidan av dumplingsen i olja i en stekpanna 1–2 min, så att de får fin färg och frasig yta. Vänd dem snabbt och häll över vattnet. Sätt på locket och ånga ca 2 min. Lyft av locket och låt vattnet ånga bort helt.

  6. Servera dumplingsen varma tillsammans med dippsåsen.

  7. Fem kryddor

  8. En variant på en klassisk kinesisk kryddblandning. Till ca 1/2 dl:

2 stjärnanis

2 tsk hela fänkålsfrön

2 tsk hela kryddnejlikor

2 tsk hel sichuanpeppar

2 tsk mald kanel

Mortla de hela kryddorna till ett fint pulver. Blanda med kanelen och förvara i en burk med lock.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!