Pots de crème au chocolat

Recept på Pots de crème au chocolat av Roy Fares. Sockret får en god karamellsmak när det smälter till gyllenbrun färg innan det blandas med övriga ingredienser.
Roy Fares
Recept på Pots de crème au chocolat.
Recept på Pots de crème au chocolat. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad - mörk (55 %)
  • 1 msk glykos - eller honung
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl mjölk
  • 3,5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 6 äggulor

Garnering

  • 2 dl vispgrädde
  • kolasås

Gör så här

  1. Hacka chokladen och lägg i en bunke. Lägg äggulorna i en skål.

  2. Värm glykosen i en kastrull tills den börjat smälta. Tillsätt sockret, lite i ­taget, och smält till en gyllenbrun karamell. Tillsätt saltet.

  3. Häll mjölk och grädde över sockret. Halvera vaniljstången och skrapa ut ­fröna. Lägg vaniljstång och -frön i ­kastrullen och låt koka upp.

  4. Häll den varma vätskan försiktigt över äggulorna under omrörning. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm på medelvärme under omrörning tills krämen börjar tjockna, vid 83°.

  5. Sila krämen över chokladen och rör tills den smält. Fyll smeten i koppar ­eller glas och ställ i kylen ca 2 timmar.

  6. Servera med lite lättvispad grädde och kolasås.

Fler recept av Roy Fares:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!